Reseptejä päänahan ja hiusten hoitoon

Paras päänahan resepti. Miten tehdä rauhoittava päänahan hierontaöljyä?

Laita 10 ml jojoba öljylle (jojoba öljy on yksi parhaista öljyistä päänahan huollossa, koska muistuttaa eniten päänahan tuottamalle talille) 3 tippaa kamomilla ja 2 tippaa laventeli eteeristä öljyä, molempaa niiden rauhoittavien, stressiä vähentävien ominaisuuksien takia. Sekoittele öljyt ja levittää päänahalle, hiero. Nautiskele niin aisteja rauhoittavia aromeja kuin päänahalle ja verenkierrolle erinomaisesti vaikuttavaa hierontaa.

HUOM! Päänahan verenkierron parantaminen vahvistaa hiustenkasvua ja välttää hiustenlähtöä!

Päänahan psoriasis hoito teepuuöljyllä

Psoriasis on pitkäaikainen tulehduksellinen sairaus, joka ilmenee iho- ja/tai niveloireina. Se on monimuotoinen sairaus. Psoriasista ei voida parantaa, mutta sen oireet ovat hyvällä hoidolla hallittavissa. Psoriasis ei tartu. Yksi psoriasiksen iho-oireiden tyyppipaikkoja on hiuspohja, jossa psoriasis ilmenee suurella osalla psoriaatikoista, noin 60–70 %:lla. Psoriasis voi ilmetä hiuspohjassa ohuena hilseilynä, pelkkänä hiuspohjan punoituksena tai se voi kehittyä paksuksi karstaksi. Hiuspohjan iholla voi olla läiskiä tai laajoja ihottuma-alueita.

Teepuuöljy on luonnolta antimikrobinen ja sillä on tulehduksen vastainen vaikutus, tappaa haitallisia bakteereja ja sienisairauksia. Teepuuöljy on erittäin vahva, sen takia täytyy olla erittäin varovainen kun käytät sitä päänahan psoriasis.

Kotiresepti päänahan psoriasis hoitoon

1) Laita teepuuöljyä shampoolle – Määrällinen suhde pitäisi olla 1 osa teepuuöljyä 10 osaa shampoota. Voit myös pesun aikana laittaa 5 tippaa öljyä shampooseen.

2) Laita teepuuöljyä hoitoaineelle – Laita teepuuöljyä hoitoaineeseen samalla lailla kuin shampooseen. Teepuuöljy hoitoainessa lisää hoitavia ja kosteuttavia ominaisuuksia.

3) Teepuuöljy ja jojobaöljy sekoitus vai teepuuöljy ja oliiviöljy sekoitus – Teepuuöljyn lisääminen perusöljyyn (jojobaöljy vai oliiviöljy) on hyvä tapa päänahan psoriasis hoitoon. Laita 10-15ml perusöljyyn 5-10 tippaa teepuuöljyä ja hiero päänahalle, suojaa hiukset lämpimällä rätillä. Anna vaikuttaa vähintään 45-60 minuuttia. Pesee hiukset huolellisesti. HUOM! Öljyn parempaan poistoon hiuksista levitä pieni määrä shampoota hiuksiin ENNEN niiden kosteuttamista. Se helpottaa öljyn poistoa hiuksista.

Perusöljyt ja eteeriset öljyt hiuksille ja päänahalle

Monikäyttöiset perusöljyt sopivat käyttää niin vartalo- kuin hiustenhoidossa. Osat perusöljyt parantavat päänahan kuntoa, toiset hiusten kuntoa. Parhaat perusöljyt päänahalle ja hiuksille:

Argaaniaöljy – käyttää kuiville, halkeville ja väsyneille hiuksille, hiustenlähtön ja hilseen tapauksessa.
Avokadoöljy – sisältää paljon hiuksille höydyllisiä vitamiineja – A, E, D ja kaliumia, syväkosteuttaa ja elvyttää stressissä olevat ja kuivat hiukset.
Hamppuöljy – kosteuttava, stimuloiva vaikutus, ravinterikas, vahvistaa hiuksia.
Kookosöljy – hilsettä vastaan, käyttää halkevien ja kuivien hiusten huollossa, estää hiustenlähtöä.
Vehnäityöljy – käyttää kuivien ja halkevien hiusten hoidossa.
Risiiniöljy – käyttää kuivien ja halkevien hiusten hoidossa, vahvistaa hiuksia.
Jojobaöljy – öljyssä sisältyvä vahaa suojaa ja uudista hauraita ja värjättyjä hiuksia ja hiusten latvoja, tekee niistä vahvemmat ja kirkkaammat. Auttaa kuivan päänahan ja hilseen tapauksessa.

Eteeriset öljyt puhdistavat päänahka, vahvistavat hiuksia, ohjaavat ärsytyksen ja hilseen muodostumista, stimuloivat karvatutuppeja, parantavt verenkiertoa ja kannustaa hiusten kasvua. Osat eteeriset öljyt parantavat päänahan kuntoa, toiset hiusten kuntoa. Parhaat eteeriset öljyt mitkä voivat tehdä ihmeitä hiusten ja päänahan hoidossa:

Kamomilla – hennoille ja normaaleille hiuksille, antaa hiuksile kiiltoa, lieventää tulehduksellista päänahka ja auttaa hilseen ja päänahan psoriasis tapauksessa.
Setripuu – normalisoi kuiva ja rasvaista päänahkaa, stimuloi päänahkaa ja karvantuppeja, hiustenlähtöön ja hilseen hoitoa varten, antiseptinen ja kudoksia kutistava.
Eukalyptus – antiseptinen, hilseen hoidoksi.
Laventeli – kaikille hiustyypeille, hilseen ja päänahan kutinaa tapauksessa, auttaa tasapainottamaan päänahan talin, vaikuttaa rauhoittavalta ja pehmentää päänahkaa, edistää hiusten kasvua.
Sitruuna – kuiville hiuksille, antaa kiiltoa, hoitaa kuivaa päänahkaa ja hilsettä, auttaa tasapainottamaan päänahan talin.
Sitruunaruoho – kuiville hiuksille, hidastaa öljyntuotannon päänahasta.
Piparminttu – kuiville hiuksille, edistää hiusten kasvua.
Teepuu – kuiville hiuksille, hoitaa kuivaa päänahkaa, hilsettä ja psoriasista.
Ylang Ylang – kuiville hiuksille, antiseptinen, hoitaa hilsettä, rauhoittaa päänahkaa, stimuloi hiusten kasvua.

Lähteet:
http://www.mikpso.net/opas_hiuspohjanpsori.html
http://oilypedia.com/
http://www.chagrinvalleysoapandsalve.com/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s