Aloe vera – ihmeellinen kasvi ihonhoidossa

Aloe Vera ihonhoidossa kosteuttaa, parantaa, on tulehduksen vastainen ja antibakteerinen ja sillä on antioksydanttiset ja vapaiden radikaalien tuhoava vaikutus ehkä hidasta ihon vanhenemista.

Aloe Vera on kaktusta muistuttava mehiskasvi, joka kuuluu aaloe-sukuisiin kasveihin. Ale Veralla on paksut, mehevät ja piikkiset lehdet, joista kasvi on hyvin tunnistettavissa. Aloeta on olemassa yli 250 eri lajia, mutta vain muutamalla niistä on lääketieteen kannalta hyödyllisiä ominaisuuksia. Näistä tunnetuin on Aloe Barbadensis Miller. Kasvi tunnetaan myös lääkeaaloen ja rohtoaaloen nimillä.
Aloe Vera kasvaa 80-100 senttimetrin korkuiseksi ja sen lehdet 40-50 sentin pituisiksi ja noin 7 sentin levyisiksi. Lehdet sisältävät 96% vettä ja niiden sisus on rakenteeltaan geelimäistä. Aloe Veran lehdistä valuva hyytelö sisältää runsaasti arvokkaita ainesosia, kuten vitamiineja, entsyymejä ja kivennäisaineita. Hyytelön vuoksi Aloe Veraa kutsutaankin muun muassa ihmekasviksi.

Lääkeaaloe, jota on perinteisesti kutsuttu usein myös ihmekasviksi, luonnonparantajaksi, palovammakasviksi, ensiapukasviksi ja taivaansauvaksi, on ollut ihmiskunnan monella eri nimellä tuntema hyödyllinen lääkekasvi likimain 4000 vuotta. Etelä-Amerikassa aaloesta käytettiin nimeä ”taivaallinen lääkäri”. Veneläisessä kansanlääkintäperinteessä aaloeta sanotaan kuolemattomuuden kasviksi. Jamaikalla kasvi tunnetaan nimellä ”single bible”. Japaninkielinen nimi isha-irasu tarkoittaa ”lääkäriä ei tarvita”, ja Maleisiassa se on saanut nimekseen lydia byah eli ”anopinkieli”.

Aloe veraa on käytettyy iho-ongelmien ja vatsavaivojen hoitoon. Aloe veralla on tulehdusta hillitsevä, antimikrobisia ja immuunijärjestelmää tehostavia vaikutuksia.
Ulkoisesti käytettynä aloe vera on eräissä tutkimuksissa havaittu lievittävän psoriasiksen, säärihaavan ja suuhaavaumien oireita, palovammoja sekä päänahan hilseilyä.
Kosmetiikassa aloe veraa käytetään runsaasti ihoa pehmentävänä, kosteuttavana ja rauhoittavana ainesosana.

Kosmeettiset vaikutukset

1. Polysakkarit auttavat kosteuttamaan ihoa, joita tuotteen tulisi optimaalisesti sisältää 20-40%.
2. Kollageenin ja elastiinin lisääntyminen ihon fibroblastien stimuloinnista.
3. Pigmentin muodostumisen väheneminen anti-tyrosinaasin johdosta.
4. Ihon immuunisysteemin paraneminen pitkäketjuisten polysakkariidien ultraviolettisäteilyltä suojaavan ominaisuuden johdosta. Erityisesti ulkoisesti käytettynä tehokas aktiiviaineiden imeydyttyvä syvemmälle ihoon.

Lähteet:
http://fi.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4%C3%A4keaaloe#Historia
https://www.dermoshop.com/fi/info/articles/ihmekasvi-aloe-vera-aloe-barbadensis-miller-5173
http://meridiaanit.com/artikkelit/aloe.html

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s