Vitamiini-rikas porkkana

Porkkana on juureksena viljelty sarjakukkaiskasvi. Sen paksuuntunut pääjuuri on väriltään tavallisesti oranssi, ja siinä on puunkuorta muistuttava ohut kuori. Juuri sisältää runsaasti A-vitamiinin esiastetta beta-karoteenia, joka antaa sille oranssin värin. Porkkanan sisältämä beetakaroteeni muuttuu elimistössä A-vitamiiniksi, joka on ihon hyvinvoinnille tärkeä vitamiini. Beetakaroteeni on myös sellaisenaan tehokas antioksidantti, joka suojaa ihoa auringon polttavilta UV-säteiltä.
Porkkanan sanotaan lisäävän vasutus- ja näkökykyä, ehkäisevän mahahaavaa ja syöpiä ja lievittävän tulehduksia, ripulia, huonoa ihoa, ummetusta, unettomuutta, korkeaa verenpainetta ja paksusuolen tulehdusta.

Kosmetiikassa käytettään porkkanaa ennen kaikkea sen takia, että se auttaa siloittaa ryppyjä, antaa iholle intensiivisen värin ja suojaa auringon polttavilta UV-säteiltä. Porkkanaöljy on rikas antioksidanttien puolesta, mikä ehkäisee ihonvaurioita, mitkä ovat tullut auringosta, tupakoinnista jne. Ravitsee kuivaa ja vanhenevaa ihoa, vähentää väsymyksen merkkejä ja ryppyjä.

Puhuessaa porkkanasta ja sen hyödyistä kosmetiikassa, on tärkeä huomiota myös porkkanassa olevaan vitamiini B8, mikä tekee hiukset terveemmäksi ja suojaa hiustenlähtön edestä.

Porkkanaöljy ja porkkanasiemenöljy

Porkkanasiemenöljyllä ja porkkanaöljyllä on eroja ja niitä ei saisi sekoittaa – porkkanasiemenöljy on saatu uuttamalla öljyä porkkanan siemenistä, mutta porkkanaöljyä saadaan lisäen porkkanan hedelmälihaa öljyyn, kuumentamalla miedolla lämmöllä ja sitten suodattamalla. Porkkanaöljy on väriltä tumma oranssi ja porkkanasiemen eteerinen öljy on keltainen, molemmat öljyt sisältää samoja hyviä ominaisuuksia.

Luonnollisia puhtaita tuotteita porkkanasta saa tietenkin naturalme.fi -stä. Tutustu porkkana voiteilla ja öljyillä:

http://www.naturalme.fi/search.php?search_query=porkkanavoi&x=0&y=0
http://www.naturalme.fi/search.php?search_query=porkkana%C3%B6&x=0&y=0
http://www.naturalme.fi/categories/VIIKON-TARJOUS/

 

LÄHTEET:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Porkkana#Ravintona
http://ellit.fi/muoti-ja-kauneus/kauneus/iho-kuntoon-luonnollisesti

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s