Kauniin ihon salaisuus on HYVÄ UNI

Iho on ihmisen suurimpia elimiä, se suojaa ihoa auringon säteiltä ja vahingoittavilta aineilta. Iho osallistuu lämmönsäätelyssä ja D-vitamiinin valmistamisessa. Ihossa oleva talirauhanen erittää rasvaista talia, joka tekee ihon vettä hylkiväksi. Kuitenkin kemikaalit ja väärä ihonhoito voivat heikentää ihon puolustuskykyä.

Iho toimii päivällä ja yöllä eri tavoin. Päivällä on sen tehtävänä suojata ihoa, yöllä iho uudistuu, kerää voimia ja palautuu. Sen takia pitäisi päivällä ja yöllä hoitaa ihoa erilailla.

Aamulla pitäisi kasvot puhdistaa yöllä erittynyt talista, sen jälkeen käyttää kasvovettä ja laittaa kasvoille päivävoide, mikä auttaa ihoa suojaamaan meitä. Yöksi voi ihonhoidossa käyttää ravitsevia öljypohjaisia luonnollisia yövoiteita.

Luonnonkosmetiikka tarjoa yöksi myös öljyvapaa hoitoa. Koska Dr.Hauschka tuotteet ovat vesipohjaiset, niin auttavat ne ihoa uudistumisessa ja säätelevät aineenvaihdunnan prosesseja.

padiEttä iho saisi yöllä kunnolla palautua, täytyy myös hyvin nukkua. Hyvän uneen saamiseksi kokeile seuraavia vinkkejä:

Makuuhuone kuin ”pyhä paikka”

Ensin pitäisi luoda viihtyisä ilmapiiri. Huoneen pitäisi olla mukava, viileä, hämärä ja hiljainen. Lämpötila voisi olla noin 16-20 astetta.

Jalkakylpy sängyn reunalla

Iltaisin on usein pää kuuma, mutta jalat taas viileät – itse asiassa sen pitäisi olla päinvastoin!  Jalkakylpy suo-laventeli kypyöljyllä tai ruusu kylpyöljyllä lämmittää, tasapainottaa ja lievittää. Ota jalkakylpy mukaan makuuhuoneeseen ja mene sen jälkeen heti nukkumaan.

Hyvään uneen tarvitset kolmea asiaa

Kevyt iltapala, hyvä kirja ja avattu ikkuna – usein et tarvitse mitään muuta, että keho ja mieli olisivat yöksi valmiita.

Katso itsensä sisälle

Silmävirkiste tarjoa mahdollisuuden katsoa itsensä sisälle. Sillä ajalla kun silmäruohon, fenkolin, kamomillan ja mustan teen yhdistelmä elävöittää ja raikastaa silmänympärysihoa, on Sinulla mahdollisuus nukahtaa vähäksi ajaksi.

Luo siirtymäkausi

Kuka menee heti harjoitusten tai television katsomisen jälkeen nukkumaan, ottaa itseltä mahdollisuuden niin hyvään uneen kuin  tärkeän hetken, milloin antaa päivän mennä ja muistutaa päivän tekemiset.

Mieti, mitä olet tehnyt, mikä oli Sinulle tärkeä, kenen kanssa olet tavannut, mitkä ovat ne muistit mitä haluat aina muista. Ilta on rauhallinen hetki muistella päivän hedelmiä. Älä anna muistien seurata Sinua seuraavaan päivään. Tämä aika tulee aamulla.

Luo rutiinit

Kun luot itselle varmat rutiinit – syö säännöllisesti, liikkuu riittävästi, pitää taukoja – vahvistat työpäivän rytmiä ihan kuin itsestään. Mitä enemmän aktiivinen Sinä olet, sitä helpompi on nautti yötä – virkistävää unta.

Käytä tahallaan rentouttavia tekniikoita

Kun lepäät rentouttaa lihaksia. Kuvittele, miten rentoutat varpaat, jalat, polvet ja niin eteenpäin ihan pään asti. Jos huoneesta löytyy jotain mikä häiritse Sinua, mieti mitkä ne ovat ja mieti vaikka seuraavaa: ”Minua ei häiritse, että kello tikittää. Täällä on hyvä käsivoiden tuoksu. Kuulen kuinka puoliso hengittää. Kuulen kuinka puhun omissa ajatuksissa.” Sellainen miettiminen auttaa poistaa kaikki häiritsevät ajatukset.

sleeping

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s