Höydyllistä tietoa HIKOILUSTA

Miksi me hikoilemme?

Verkkosivuston higistamine.ee mukaan on hikoilu elimistön luonnollinen reaktio intensiiviselle lämmölle, fyysiselle rasitukselle ja henkiselle stressille. Hikoilu on kehon tapa säännellä ruumiinlämpöä ja antaa käsille ja jaloille paremman otteen. Kun hikoilemme, vartalomme  erittää kuono-aineita ihon kautta.

Hiki muodostuu miljooneissä hikirauhaisissa, jotka sijaitsevat ympäri kehon ja avautuvat ihon pintaan huokosina.

Meidän keho erittää kahta hiki tyyppiä – ekriinia ja apokriinia. Ekriini on väritön ja hajuton neste, mikä erittyy koko vartalosta ja mikä säätelee ruumiinlämpöä lämmön tapauksessa. Nämä rauhaset erittävät vain vettä ja suolaa ja eivät aiheuttaa epämiellyttävää hajua. Apokriini rauhaset ovat suljetuissa alueissa, kuten kainalot, erittäen myös hajutonta nestettä (erittää rasva ja proteiineja), mutta mikä ihon pinnalla olevien bakteerien kosketuksesta alkaa levittämään epämiellyttävää hien hajua.

Miksi esiintyy hienhajua?  higi

Alunperin on hiki hajuton. Se koostuu 55-60% nestestä, enimmäkseen vedestä. Hiki sisältää suolaa (natriumia), kaliumia, kalsiumia, maitohappoa ja fosforia. Hienhaju ilmenee, kun iholla olevia bakteereja hajottavat hiellä erittynyt lipidit ja aminohapot haisevammaksi yhdisteiksi. Mitä enemmän on hikoilu aelueella karvoja, sitä voimakkaampi on hienhaju.

Tiesitkö, että karvankasvua on mahdollista hidastaa? Vähän aika sitten saimme palautetta, ammattilaiselta kosmetologilta, karvankasvua hidastavien tuotteista, hän sanoi, että hän suosittelee näitä kaikille asiakkaille. Tuotteet, millä hidastaa karvankasvua tai poistaa karvoja, löydät TÄÄLTÄ.

Miten hienhajun saa pois?

Tavallisimman hikoilun ehkäisyyn on kaikista helpompi käyttää deodoranttia. Koska kainalon iho on herkkä, suosittelemme käyttää luonnollisia deodorantteja, mitkä eivät sisältää aluminisuoloja ja poistavat hikihajun tukkimasta hikirauhasia. Laajan valikoiman deodorantteja löydät TÄÄLTÄ.

Suosittuimmat deodorantit ovat:

Mikä voi aiheuttaa vahvempaa hien hajua?

Ummetuksen seurauksena poistuvat kuono-aineet ihon kautta ja sen tuloksena on hiki haiseva. Jos käytät liian vähän hiilihydraatteja, esiintyy hienhajuam mikä haisee kalalle.

Lisäksi voi voimakkaampaa hienhajua aiheuttaa magnesiumin puute elimistössä ja lääkkeiden käyttö.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s